Diabetesbeurs

Dit jaar bestaat de afdeling Zaanstreek van de Diabetesvereniging Nederland 60 jaar en zullen wij dit vieren door het organiseren van een Gezondheidsbeurs. De Gezondheidsbeurs is voor alle inwoners van de Zaanstreek en speciaal voor hen die bewust gezond willen leven.

De Gezondheidsbeurs is op zaterdag 11 oktober 2008 van 10.30 uur tot 15.30 uur in sporthal De Struijck, Oostzijde 132, Zaandam. De officiële opening zal worden verricht door Mw. C. Noom, wethouder Volksgezondheid van de gemeente Zaanstad

Diverse personen waaronder mevrouw Sybilla M. Dekker, Voorzitter DiabetesFonds en voormalig minister VROM, mevrouw C. Noom, Wethouder Volksgezondheid Zaanstad, de heer P. van der Velden, Voorzitter Diabetesvereniging Nederland en de heer dr. A. Binnerts, internist van het Zaans Medisch Centrum te Zaanstad hebben zich aan deze manifestatie met hun naam verbonden.

De sporthal zal worden omgedoopt tot een gezondheidsdorp met diverse pleinen en vele kramen. Aanwezig zijn o.a. een diëtiste, een diabetesverpleegkundige, schoonheidsverzorging, de grootste zuivelfabrikant van Nederland, fysiotherapie, pedicure, podotherapie en lekkere (gezonde) hapjes van Hollandse, Franse en Spaanse herkomst. Voor elke vijfde bezoeker is er een gratis tas van een grote kaasfabrikant.

Workshops Fitness worden gegeven door een bekende sportschool en u kunt meedoen aan NordicWalking voor beginners.

De heer Binnerts zal van 11.15 tot 12.00 uur uw (algemene) vragen over het onderwerp suikerziekte beantwoorden. U kunt, door het prikken bij professionele prikkers van een klein druppeltje bloed, laten meten hoe hoog/laag uw suikerspiegel is. Uitslag na 5 seconden!

De gehele dag is een clown aanwezig. Er is schminken voor de kinderen en een sneltekenaar zal van dingen en mensen leuke karaktertrekken vastleggen. Bekende cavia’s zullen door een caviabak rennen, waarbij voor de bezoekers leuke prijsjes zijn te winnen.

Horecagelegenheid is in de sporthal aanwezig.

De toegang tot de Beurs is geheel gratis